Η σκέψη ότι το δικό μας Σύμπαν ίσως δεν είναι το μοναδικό το οποίο προέκυψε από το Μπίγκ Μπανγκ δεν είναι σημερινή. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε να είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου πράγματος -περίπου σαν φούσκες που δημιουργούνται στα παιδικά παιχνίδια- για τα οποία όμως ποτέ δεν θα μάθουμε με σιγουριά.
Το ρολόι έδειχνε 10:56 μ.μ. όταν, στις 20 Ιουλίου 1969, η διαστημική αποστολή Apollo 11 προσεληνώθηκε και ο Νιλ Άρμστρονγκ καταγράφηκε στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Η φράση του «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα», επισφράγισε αυτό που σήμερα, 50 χρόνια μετά, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα -αν όχι το μεγαλύτερο- ανθρώπινο τεχνολογικό επίτευγμα.
5Oth Anniversary of the Moon LandingΤο πρόγραμμα Εντοπισμού Αντικειμένων κοντά στη Γη της NASA, έχει καταγράψει περίπου 900 αστεροειδείς γύρω από τη Γη, διαμέτρου άνω του ενός χιλιομέτρου. Καθώς οι αστεροειδείς μειώνονται σε μέγεθος, γίνονται όλο και πιο συχνοί, αλλά η ατμόσφαιρά μας καίει συνήθως τους μικρότερους. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να προκαλέσουν ζημιά. Το 2013 ένας μετεωρίτης εξερράγη στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Ρωσία. Παρότι δεν υπήρξε αντίκτυπος, από την έκρηξη τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια, περίπου μια φορά κάθε δύο με τρεις δεκαετίες, λέει ο Johnson. Και η NASA διαθέτει την τεχνολογία για να εντοπίσει αυτούς τους αστεροειδείς και να υπολογίσει πότε θα περάσουν δίπλα από τη Γη. Για παράδειγμα, υπολόγισαν ότι ο Αστεροειδής 2006 QQ23 ξεκίνησε την πορεία του το 1901. Σε περίπτωση, ωστόσο, που ένας αστεροειδής ο οποίος πλησίαζε τη Γη και αποτελούσε απειλή και η NASA είχε αρκετή προειδοποίηση και ικανότητα, θα ξεκινούσε μια διαστημική εκστρατεία για να εκτρέψει αλλού την πορεία του.