Ανακοινώσεις Εκδηλώσεις Εκδρομές Εκπαιδευτικοί Επικοινωνία Μαθητικές Δράσεις

ΘΕΑΤΡΙΚH ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: “Tα γενέθλια” (εκδήλωση για το Πολυτεχνείο 2017)

Δείτε όλη την παράσταση στο Youtube κάνοντας κλικ εδώ.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού, της Άννας, της οποίας τα γενέθλια των εννέα της χρόνων συνέπεσαν την ίδια μέρα με τη γέννηση της δικτατορίας: 21 Απριλίου του 1967.Από τότε τα γενέθλιά της και μαζί η ίδια της η ύπαρξη στοιχειώθηκαν μια και καλή. Ο παιδικός κόσμος της Άννας αναποδογυρίστηκε. Μόνο της παρηγοριά ο νονός της Δημήτρης. Πρόκειται για τον γνωστό καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μαρωνίτη ο οποίος μαθαίνει στην Άννα με τις πράξεις του τι πάει να πει ελευθερία. Τα χρόνια περνούν αλλά η Άννα δεν έχει ξεχάσει το βίαιο διωγμό από τον παράδεισο της παιδικής της ηλικίας. Μετά από επτά αγιόρταστα γενέθλια η Άννα θεωρεί ότι έφτασε η ώρα για να πάρει εκδίκηση. Το ημερολόγιο δείχνει : 17 Νοεμβρίου 1973.

*Το έργο είναι διασκευή και ελεύθερη δραματοποίηση του ομώνυμου βιβλίου της συγγραφέα Ζώρζ Σαρή. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο φιλόλογο και άνθρωπο των γραμμάτων Δημήτρη Μαρωνίτη που έφυγε από κοντά μας το 2016.

Παίζουν οι μαθητές, κατά σειρά εμφανίσεως:

Κώτσο Αθηνά, Περαματζής Βασίλης, Μπεθάνης Δημήτρης, Σάλτας Νίκος, Κοντοπούλου Δέσποινα,, Λιόγρης Σωτήρης, Ταμπάκου Δωροθέα, Καρώνης Θοδωρής, Ρήγα Φαίη, Μπαρούμη Ασημένια, Νιτσάι Πέμα, Ζιάι Στέλίνα, Κέλλη Βασιλική.

Εισαγωγική ομιλία: Κοντοπούλου Καλλιόπη

Αφήγηση: Τσιρώνη Μαριλένα

Χορεύουν: Κοντοπούλου Δέσποινα, Κώτσο Αθηνά, Ρήγα Φαίη, Μπαρούμη Ασημένια, Νιτσάι Πέμα

Τραγούδι: Ρήγα Φαίη

Κιθάρα: Καραίνδρος Γιάννης

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Τσιριγώτης Δημήτρης

Χορογραφίες: Σκαλιαράκη Κλεοπάτρα

Επιμέλεια Μουσικής: Κυριακούλη Ρούλα

Επιμέλεια Εκδήλωσης: Εξαπηχίδου Παναγιώτα, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Τσιριγώτης Δημήτρης